Для виготовлення різноманітних косметичних препаратів постійно використовують різні допоміжні засоби, які покращуватимуть запах або колір. Якщо ви хочете надати продукту освіжаючий запах, то вам необхідно купити ментол.

ЩО ТАКЕ МЕНТОЛ?

Ментол — це компонент ефірного масла м'яти. У необробленому вигляді — це безбарвна кристалічна речовина, яка легко плавиться при кімнатній температурі. Ментол відомий через свій фізіологічний ефект створення холоду. Є свідчення, що ментол був відомий більше 2000 років тому у Японії. А на Заході згадок про ментол немає аж до 1771 року. Для того, щоб добути його потрібно попередньо провести лужне омилення ефірів, які входять в склад ефірного масла м'яти. Потім ментол переводять в ефір борної кислоти. Виявити ментол можна за допомогою кольорової реакції. Його водний розчин з 1 % розчином ваніліну та концентрованої сірчаної кислоти дають стійке фіолетово-синє забарвлення.

ДЕ ВИКОРИСТОВУЮТЬ МЕНТОЛ?

Ментол використовують у багатьох сферах діяльності людини. Через свої фізіологічні властивості, ця речовина набула великої популярності. Його використовують як ароматизатор для харчових продуктів, цигарок, косметики, жувальної гумки. Також ментол входить у склад багатьох лікарських засобів: валідол, корвалол, меновазін, різноманітні льодяники від горла та кашлю тощо. Часто його використовують як легкий місцевий антисептик.

У косметології ментол набув великого поширення. Він володіє високими протизапальними та бактерицидними властивостями, тому його часто використовують для догляду за жирною запаленою шкірою обличчя. Ментол є складовим багатьох освіжаючих тоніків, спреїв для роздратованої шкіри, кремів для виведення вугрового висипу тощо. Також ментол застосовують для виготовлення дезодорованих засобів для догляду за шкірою, тому що він має хороший освіжаючий та дезодоруючий ефект.

Ментол прекрасно нормалізує вироблення шкірного жиру та сприяє звужуванню пор. Його застосовують у догляді за млявою, старіючою та тьмяною шкірою обличчя. Він дає хороший освіжаючий та тонізуючий ефект. Часто його використовують у віковій косметиці. Він допомагає зберегти баланс вологості та запобігає подальшому старінню шкіри та створенню зморшок.

Дія препаратів з ментолом залежить від його кількості у кремі чи іншому засобів. Він діє на шкіру заспокійливим ефектом, знімає роздратування та втому, сушить капіляри та освіжає при мінімальній концентрації. Якщо ж у препараті велика кількість ментолу, він розігріває шкіру, посилює приплив крові та викликає рум'янець. Він здатен стимулювати кровообіг та зміцнювати капіляри, а також сприяє виведенню надлишкової рідини та токсинів.

ДЕ КУПИТИ МЕНТОЛ?

Купити ментол можна на сайті компанії "Біолайн". Тут ви знайдете найкращі речовини для косметичних та фармацевтичних препаратів. Зробити замовлення можна онлайн або зателефонувавши за контактними номерами.