Наші руки постійно взаємодіють з навколишнім середовищем, миючими засобами, водою та іншими чинниками, які можуть негативно впливати на стан шкіри. Часто шкіра рук та обличчя стає сухою. Для того, щоб пом'якшити її, потрібно купити гліцерин.

Цей компонент часто водить у склад різноманітних косметичних засобів. Його використовують для приготування різноманітних кремів і в домашніх умовах. Гліцерин — це трьохатомний спирт, який являє собою прозору, безбарвну, дуже густу, в'язку, сироподібну речовину без запаху. Вона важча за воду, неотруйна та солодкувата на смак.

Гліцерин відкрив у 1783 році шведський хімік К. Шееле. Він показав, що фрагменти цього з'єднання складають основу усіх природних жирів і назвав його "солодкою речовиною із жиру". У 1813 році французький хімік М. Шеврел встановив, що під дією води відбувається розщеплення жирів з утворенням гліцерину і вищих карбонових кислот. Він вперше дав назву "гліцерин" ("гліцерос" - солодкий) одному з продуктів, який утворюється під час цього процесу. А французу Т. Петлузу в 1836 році вдалося встановити елементний склад цього тріолу. А синтез гліцерину вперше провів у 1873 році французький вчений хімік і мінеролог Ш. Фрідел.

Сьогодні гліцерин використовують у різноманітних галузях людської діяльності. Харчова промисловість, виробництво тютюну, медична промисловість, виробництво миючих засобів, сільське господарство, текстильна промисловість, виробництво пластмас, навіть в радіотехніці та електротехніці гліцерин використовують в якості флюсу при спаюванні. Та найбільшого поширення ця речовина набула все ж в косметології.

Гліцерин володіє хорошою здатністю поглинати вологу з повітря. Ця здатність має назву гігроскопічність. Завдяки цьому він насичує цією вологою шкіру, в результаті чого на ній створюється волога плівка. Саме тому після застосування засобів з гліцерином на шкірі відчувається ефект зволоження та пом'якшення, а шкіра стає гладкою та еластичною.

Проте в застосуванні гліцерину є свої нюанси. Він здатен поглинати вологу з повітря лише в тому випадку, якщо вона там є. Це означає, що у сухому кліматі чи сухості повітря навколо шкіри гліцерину не буде чого поглинути. Тому йому не лишиться нічого, окрім поглинання вологи з глибини шкіри. Це негативно вплине на її стан, тому фахівці радять використовувати гліцерин в косметології лише за умови достатньої вологості повітря. Оптимальний рівень 45-65 %.

Також не варто застосовувати гліцерин у чистому, нерозбавленому вигляді. У такому випадку він також буде поглинати вологу зі шкіри. Проте в косметології гліцерин завжди використовується у складі з іншими компонентами. Його середня концентрація складає приблизно 5-7 %, тобто хвилюватися немає за що.

Гліцерин завжди можна купити в аптеці або замовити його в інтернеті. Проте довіряти потрібно лише надійним поставникам. Компанія "Біолайн" вже завоювала довіру багатьох покупців, тому ви без вагань можете купити гліцерин тут.