Багато людей зараз віддають перевагу продукції, яка виготовлена на основі натуральної сировини, оскільки зараз спостерігається підвищення попиту на сухі трави, які активно використовуються у косметології, фармацевтиці та дієтології. Проте для декого все ж лишається таємницею, що таке витяжка або екстракт?

Спробуємо дати відповідь на ці запитання. Витяжка з рослинної сировини, або ж екстракт лікарська форма, яка була отримана в результаті вилучення діючої речовини із рослин. Під час виробництва використовують воду, спирт або гліцерин. Існує велика кількість видів екстрактів, наприклад, густий, рідкий або ж сухий.

Для виробництва різного роду екстрактів керуються зазвичай загальними принципами. Сировиною для їх виготовлення виступають квіти, листя або коріння рослин. Їх змішують з водною, спиртовою або гліколевою основою, відтак поміщають у спеціальний прилад  екстрактор або перколятор. Саме за допомогою цього приладу здійснюється витяжка цінних речовин, іноді у готовій витяжці лишається тільки незначна кількість розчинника.

Кожен із нас звик до великого різноманіття кремів, шампунів, гелів, бальзамів, які виготовлені на основі різних екстрактів рослин. Та повністю очевидним є те, що додавання у будь-яку косметику різних натуральних компонентів робить її набагато кориснішою для шкіри нашого обличчя, тіла або ж рук. Проте існує значний ризик придбати неякісні товари або ж косметику, на які будуть виникати алергічні реакції, тому таку продукцію потрібно вибирати та тестувати з неабиякою обережністю.

Для того щоб правильно підібрати той чи інший засіб, потрібно знати особливості свого організму та як на нього впливає той чи той екстракт. Розглянемо деякі із них детальніше.

Витяжка із алое вера чинить протизапальний, заспокоювальний та ранозагоювальний вплив на шкіру, найкраще підходить для догляду за чутливою та надмірно сухою шкірою.
Календула це справжня скарбниця різноманітних корисних елементів, яка має антибактеріальний та протигрибковий ефект та зволожує шкіру. Вона набула найбільш широкого використання серед власників надмірно чутливої та сухої шкіри.

Хвойний екстракт зміцнює та тонізує, підвищує імунітет, сприяє налагодженню метаболічних процесів, має бактеріологічні та протизапальні властивості. Найчастіше використовується при прийнятті ванн.

У нашій компанії «Фітохімфарм» представлено широкий асортимент рослинних екстрактів для косметології, харчової промисловості. У нас приємні ціни та європейський сервіс обслуговування, який неодмінно приємно вас здивує.