Пальмітинова кислота - найбільш поширена в природі одноосновная насичена карбонова кислота (жирна кислота). Вперше цю речовину виявили в пальмовій олії. Ефіри й солі даної кислоти називають пальмітатами . Численні ефіри даної кислоти кристалічні і нагадують віск.

На вигляд це біла кристалічна речовина, що не розчиняється у воді. Знайти пальмітинову кислоту можна практично у всіх видах жирів, як тваринного так і рослинного походження, зокрема в пальмовій олії 32 - 40%, в бавовняній - 20 - 24%, в соєвій - 2,5 - 6%, в соняшниковій - 3 - 4% пальмітинової кислоти.

Щодо основних властивостей кислоти, то склад її молекули надає ліпофільні властивості, полегшуючи подолання епідермального бар'єру. Тому кислота сприяє активізації синтезу власного колагену, еластину, глікозаміногліканів і гіалуронової кислоти. Таким чином, відбувається оновлення міжклітинної речовини дерми.

Застосування пальмітинової кислоти досить широке.

По-перше, це головний компонент для виготовлення напалму, різних миючих та косметичних засобів, а також при виробництві стеарину.

Дуже активно застосовують дану кислоту у виробництві різних технічних олій для змазки, для виготовлення пластифікаторів для свічок.

Провідне місце займають пальмітинові кислоти саме у косметичній промисловості. Виробники косметики часто додають цю речовину як емульгатор. З використанням цієї кислоти виготовляють креми для сухої шкіри та різноманітні засоби для захисту від морозу, вітру та інших несприятливих погодних умов.

Косметика для догляду за волоссям також потребує цієї речовини, адже якщо в організмі не вистачає певних жирних кислот, волосся стає ламким та обезживленим.

Також кислота прекрасно підходить для захисту шкіри від її надмірної вологи. Саме тому пальмінат кальцію знаходить широке застосування при виробництві декоративної косметики.  Також він прекрасно справляється з захистом дерева та тканин від тієї ж самої вологи.

В харчовій промисловості також є місце для пальмітинової кислоти. Зокрема, її використовують для виготовлення ароматизаторів.

Отже, як Ви вже зрозуміли, сфер застосування пальмітинової кислоти дуже багато. Це пояснюється в першу чергу її доступною ціною. Що стосується безпеки, то вчені не виявили ніяких негативних впливів пальмітинової кислоти на організм людини. EWG (Environmental Working Group) привласнила даному компоненту рейтинг 1, що означає його повну безпеку.

Замовити кислоту можна в ТОВ ЧДА, що реалізує виключно якісні хімреактиви за нижчою ніж ринкова ціною. Забезпечте своє виробництво якісною сировиною, обравши ТОВ ЧДА